Instalatii Sanitare

Reabilitare instalatii pentru locuinte

lavoar

In cazul in care a ti achizitionat o locuinta si doriti sa o renovati, ideal ar fi sa faceti o evaluare a starii de functionare a instalatiei electrice, sanitare si termice apeland la serviciile unui instalator respectiv electrician ce vor gasi cea mai buna solutie pentru reabilitarea totala ori partiala a instalariilor respective.

In scopul evitarii evenimentelor nedorite, cum ar fi avariile pe conducte ce pot provoca inundatii, scurgeri minore ce pot afecta integritatea locuintei dvs si a vecinilor din bloc, propunem revizia periodica a instalatiei sanitare si termice din locuinta dumneavoastra.

Revizia consta in evaluarea starii de functionare a elementelor ce compun instalatia sanitara si nivelul de degradare a acestora, cea mai des intalnita problema este cea a racordurilor de pe baterii, cazi cu hidromasaj, rezervoare wc etc.

Racordurile flexibile de proasta calitate nu rezista mai mult de doi ani, acestea cedeaza de obicei pe timpul noptii cand numarul consumatorilor scade semnificativ facilitand cresterea presiunii iar din cauza degradarii avansate, racordurile vor ceda.

Putem evita o posibila avarie doar efectuand o inspectie vizuala a racordurilor si robinetilor aflati sub chiuveta, ne putem da seama de probleme atunci cand sesizam ca racordurile si robinetii nu mai au aspectul initial, acestia schimbandu si culoarea din metalic-argintiu in alb-gri-verde, acestea sunt semnele ca piatra/calcarul a penetrat invelisul de cauciuc al racordului afectandu i elasticitatea ( acesta devine casant si plesneste la cea mai mica atingere), culoarea verde ne informeaza ca armaturile de alama/bronz au fost afectate de coroziune, deci trebuie inlocuite urgent.

racorduri

O alta problema se regaseste in baie si anume la cazile si cabinele cu hidromasaj ce au in componenta racorduri flexibile ce pot fi distruse de apa dura, acestea pot fi inlocuite cu racorduri de inox ori mai sigur ar putea fi instalarea unui sistem de dedurizare a apei care ne ar scapa de problemele cauzate de calcar.

Apa dura contine in mare parte calciu si magneziu, acesta afecteaza aspectul bateriilor, duzelor de hidromasaj si nu in ultimul rand starea sanatatii noastre.

Dedurizatorul va ofera apa tratata pentru intreaga casa

Apă dedurizată pentru centrala termica și boiler, baie și bucătărie, mașini de spălat
Funcționare automată, ușor de instalat.
Singurul consumabil este sarea pastilată pentru regenerarea mediului de filtrare sarea se adaugă și nu trebuie scoasă sau înlocuită, ci doar completată, în timp sarea se consumă numai dacă există consum de apă tratată
Mediul de filtrare poate fi folosit între 5 și 10 ani fără a fi inlocuit.

Beneficiile apei tratate;

Înlăturarea mineralelor de calcar cu unul dintre aparatele casnice pentru dedurizare face apa plăcută la atingere aceasta va fi mai catifelata. Săpunul și șamponul vor avea o spumă abundentă spălând mai ușor și lăsând pielea și părul mai curate și mai moi. Rufele dvs. se vor simți mai moi, fibrele fiind protejate ceea ce extinde durata de folosire cu până la 20%. Un alt beneficiu major este ca veți folosi cu până la 50% mai puțin detergent și produse pentru curățenie. Obiectele sanitare și faianța vor fi fără pete și vor rezista mai mult cu mai puțină curățenie. Prin reducerea depunerilor de calcar pe rezistența din boiler și mașina de spălat, va puteți reduce cheltuielile cu până la 20% iar acestea vor dura mai mult. De asemenea, apa dedurizată înlătură calcarul acumulat deja în instalatia dvs.

etf juniorsare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.