Instalatii Termice

Caracteristicile conductelor de polipropilena

Propietatile fizice si mecanice ale polipropilenei o recomanda pentru realizarea instalatiilor sanitare si de incalzire.

Acest material rezista la coroziunea chimica, poate veni in contact direct cu materialele de constructie nefiind necesara protejarea lor cu izolatie.

Temperatura de utilizare e cuprinsa intre – 20 si + 95°C. Structura omogena si compacta impiedica formarea de depozite calcaroase in interiorul acestora.

mircea pprAcest material este un bun izolator acustic micsorind in mod sensibil zgomotul produs de lichidele care circula in interiorul acestor tevi. Usurinta asamblarii permite o usoara manevrare conducind la o importanta economie de timp.

Unirea tevilor are loc prin sudarea racordurilor din acelasi material – PPR, asamblate prin intermediul unei plite electrice numita polifuzor iar operatiunea se numeste polifuziune. Acest tip de racordare asigura o sudura perfecta eliminind orice pericol de pierderi de presiune.

Tevile folosite la instalatia de incalzire au insertie de fibra compozita sau aluminiusi se inscriu in clasa de presiune PN 10, insertia avand rol atat in prelucrarea dilatarilor, cat si de a reprezenta bariera impotriva difuziei oxigenului activ ce se dezvolta in sistem. Cele pentru instalatia de apa rece sau canale de scurgere sunt fara insertie.

Traseele externe trebuie executate folosind elemente de izolare – protectie, deoarece expunerea directa a conducteler de polipropilena la razele ultraviolete va produce degradarea acestora.

Razele solare vor descompune polimerii din stratul exterior al conductei de polipropilena generand un proces de macinare din exterior spre interior.

Teava PPR este rezistenta la inghet,  in anumite situatii s-ar putea deteriora in cazul unor temperaturi scazute, conductele fara insertie de fibra, vor ceda presiunii exercitata de gheata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.