Instalatii Electrice

Executie instalatii interioare

Instalatii electrice interioare Constanta

 

poza reusitaExecutam instalatii electrice interioare in Constanta si imprejurimi oferind gama completa de servicii in domeniul electric.
La proiectarea si executia unei instalatii electrice interioare , se analizeaza conditiile de utilizare si functionare ale instalatiei electrice, precum destinatia constructiei si caracteristicile constructive ale cladirii. Instalatiile pot fi executate aparent sau ingropate.
Impreuna cu beneficiarul se stabileste traseul instalatiei,tinand cont de reglementari si necesitatile consumului. La alegerea caracteristicilor materialelor, aparatelor si echipamentelor electrice se va tine cont de:

  • Categoria sau categoriile in care se incadreaza incaperea,spatiul sau zona respectiva din punct de vedere al pericolului de incendiu si din punct de vedere al pericolului de electrocutare
  • Caracterul specific al instalatiei electrice respective , cu respectarea prescriptiilor tehnice si normativelor in vigoare.

Executam instalatii de iluminat exterior pentru curti interioare, parcari,gradini,terase ,alei de acces iluminat ornamental si arhitectural .
Suntem o echipa care ne implicam cu pasiune in munca noastra, de aceea ea nu se materializeaza doar in realizarea proiectelor ci si in castigarea partenerilor de durata.

Va stam la dispozitie cu informatiile tehnice de care aveti nevoie si cu o oferta de servicii cu un raport optim pret, calitate. Nu ezitati sa ne contactati!

 

Reglementari privind proiectarea instalatiilor electrice

Iluminatul electric interior poate fi  :

  • Normal ,pentru alimentarea cu energie a aparatelor de iluminat care asigura desfasurarea activitatiilor normale
  • De siguranta,pentru alimentarea cu energie a unor corpuri de iluminat, in cazul defectarii instalatiei electrice pentru iluminatul normal si care servesc: pentru continuarea lucrului,pentru evacuarea pesoanelor din cladiri,pentru veghe, de paza, pentru circulatie si contra panicii.

Calitatea instalatiilor electrice este evidentiata prin cerintele impuse acestora pe intreaga lor utilizare:siguranta in exploatare si la foc,rezistenta si stabilitatea,sanatatea,igiena protectia impotiva zgomotului,economia de energie,refacerea si protectia mediului.

Alegerea componentelor instalatiilor electrice trebuie sa aiba in vedere  alegerea materialelor,aparatelor si echipamentelor sa fie omologate si respectarea urmatoarelor criterii de selectie.

Amplasarea componentelor instalatiilor electrice trebuie sa aiba in vedere:

  • Amplasarea echipamentelor astfel incat sa nu prezinte pericole
  • Asigurarea accesului usor, pentru facilitarea verificarii si intretinerii instalatiei
  • Alegerea celor mai scurte trasee pentru evitarea consumului de material nejustificat
  • Se vor evita : spatiile in care integritatea instalatiilor ar putea fi periclitata , amplasarea elementelor instalatiilor in structura de rezistenta a constructiilor; amplasarea instalatiilor electrice pe trasee comune cu alte instalatii sau utilaje , iar in cazul in care nu exista ata solutie  se vor amplasa deasupra conductelor de apa, canalizare si sub conductele de gaz si alte conducte calde.
  • Este interzisa montarea conductoarelor electrice,cablurilor cu manta din materiale combustibile  direct pe elementele de constructie din material combustibil ,cu exceptia cazului in care intre acestea si instalatie se interpun materiale incombustibile ca straturi de tencuiala cu minim 1 cm grosime sau placi de azbest cu grosimea de minim 0,5 si latimea de cel putin 3 cm pe toate laturile elementului de instalatie electrica.
  • Este interzisa ampasarea tablourilor,coloanelor sau a circuitelor in canale de ventilatie

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.