Instalatii Termice

Instalator Termic

florin instalInstalatorul termic esta acea persoana calificata pentru a proiecta, intretine si inlocui ansamblele de conducte ce formeaza instalatia termica din locuinte ce au ca scop determinarea comfortului personal.

Instalatiile termice pot fi individuale ori comune, cele individuale sunt deservite de o centrala termica proprie, aceasta poate fi pe gaz, lemne, peleti sau combustibil lichid, de instalatii comune beneficiaza locuintele racordate la reteaua publica de distributie a energiei termice.

Instalare centrale termice de apartament.

Noile norme europene impun incepand cu anul 2015 instalarea centralelor termice in condensatie deoarece au o eficienta energetica mai mare, sunt mai prietenoase cu mediul, emisiile de noxe fiind minime datorita principiului condensarii.

Principiul de functionare al centralelor termice cu condensare: la fiecare ardere rezulta  vapori de apa care sunt eliberati odata cu gazele arse.

Centralele cu condensare sunt echipate cu schimbatoare  prin intermediul carora are loc schimbul de caldura,  permitand vaporilor de apa sa condenseze inca in interiorul centralei.

Caldura de condensare care se elibereaza in timpul acestui proces este dirijata din nou catre circuitui de incalzire, contribuind astfel cu o cantitate suplimentara de energie. Apa rezultata in timpul procesului de condensare este eliminata de aparat catre drena de ape reziduale.

Centralele termice in condensatie se evidentiaza prin eficienta ridicata si consum redus de combustibil

Centrala termica cu condensare va avea unconsum redus de gaz comparativ cu o centrala termica conventionala rezultand o economie de pana la 25% la factura de gaz.

Gazele rezultate in urma combustiei, la centralele conventionale sunt eliminate in atmosfera la temperaturi inalte ( 100- 110 grade celsius ) asigurand tirajul necesar functionarii acestora dar irosind caldura latenta care in cazul centralelor termice cu condensare va fi recuperat prin schimbatoarele special proiectate ce vor raci aburii din gazele de ardere transformandule in apa iar caldura ce s ar fi irosit pe cos este transferata sistemului de incalzire.

Randamentul centralelor termice in condensare poate atinge pragul de 106%-110%, gazele evacuate pe cos vor avea o temperatura de 45-50 grade celsius.

 

Exemple de centrale termice in condensatie

MKDens25

 

MKDens25

Caracteristici:

 • Centrala termica Motan MkDens 25 functioneaza in regim de condensare totala;
 • Modelul de top din cadrul gamei de centrale termice MOTAN;
 • Friendly environment – in timpul functionarii emite cantitati semnificativ reduse de NOx si CO2;
 • Randament superior, caracteristic centralelor cu condensare totala pe toata perioada functionarii centralei;
 • Proiectata si construita pentru eficienta si economie maxima in functionare;
 • Economie maxima – centrala termica Motan MkDens 25 este astfel programata incat in regimul apa calda menajera controleaza temperatura apei pe tur, astfel incat sa nu depaseasca 60oC, regimul de condensare totala fiind astfel pastrat;
 • Eficienta maxima: centrala functioneaza in intervalul 9 – 25kw;
 • Schimbator principal de caldura din Otel Inoxidabil;
 • Confort sporit pe regimul de apa calda menajera: schimbator secundar de caldura supradimensionat cu 20 placi;
 • Panou de comanda cu display LCD care asigura o interfata grafica evoluata si taste switch;
 • Moduri simple de lucru diferite, destinate utilizatorului, fabricantului si instalatorului.
 • diva6DIVACONDENS este o centrală murală în condensație cu sistem de recuperare activă pentru preparare agent primar și pentru preparare apă caldă menajeră a.c.m, cu randament ridicat până la 103,5 %.Beneficiind de un panou de comandă digital cu un meniu inteligent și intuitiv, centrala DIVACONDENS permite selectarea rapidă a modurilor de lucru, cât și o vizualizare facilă a tuturor parametrilor de funcționare.
  Meniul ușor de utilizat asigură o setare rapidă a funcționării centralei, iar prin sistemul de coduri de avertizare, facilitează o asistență tehnică eficientă.
  Placa electronică de ultimă generație permite optimizarea funcționării centralei prin utilizarea unui cronotermostat modulant OpenTherm.

  Centrala termica in condensare Ferroli DIVA CONDENS F 24 kw

   

  Centrala termica in condensare Ferroli DIVA CONDENS F 24 kw este echipata cu doua schimbatoare de caldura pentru preparare apa calda menajera si pentru preparare agent termic, se amplaseaza mural in spatii foarte restranse fiind ultra compacta, are o putere termica de 24 kw, tiraj fortat, randament de pana la 103.5%, ofera posibilitatea de racordare directa la o instalatie solara.

   

Caracteristici – Centrala termica in condensare Ferroli DIVA CONDENS F 24 kw

-Este dotata cu un panou de comanda digital cu un meniu inteligent si intuitiv, ce permite selectarea rapida a modurilor de lucru, cat si o vizualizare facila a tuturor parametrilor de functionare
-Placa electronica de ultima generatie permite optimizarea functionarii centralei prin utilizarea unui cronotermostat modulant OpenTherm

-Meniul usor de utilizat asigura o setare rapida a functionarii centralei, iar prin sistemul de coduri de avertizare, faciliteaza o asistenta tehnica eficienta

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.